Shopping Cart


I.v.m. onze verhuizing is levering vanaf februari

We scoren een 4,9 gebasseerd op 100 reviews

Ronde tafel hoeveel personen

Een ronde tafel hoeveel personen passen daar eigenlijk aan?

Ronde tafels passen perfect in het huidige interieur beeld. Het maakt de ruimte speelser en zorgt er voor dat je met iedereen aan tafel een goed gesprek kunt voeren. Zeker als je graag mensen ontvangt of een groot gezin hebt is een ronde tafel een uitkomst.

Maar bij een ronde tafel hoeveel personen passen daar eigenlijk aan? Bij een rechthoekige tafel is het vaak vrij makkelijk. 3, 4 of 5 man aan een kant van de tafel en je weet hoeveel mensen je in totaal kwijt kunt. Voor een ronde tafel is dit vaak wat lastiger in te schatten.

Ronde tafel hoeveel personen

Maar we helpen je graag. Hieronder vind je een overzicht van het aantal mensen passend bij de afmeting van de tafel. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van je stoelen. Maar als je een standaard stoel van zo’n 45 cm met arm leuningen gebruikt zit je met deze afmetingen goed.

Aantal personenAfmeting van de tafel
2 tot 3 personenRonde tafel 100 cm
3 personenRonde tafel 110 cm
4 personenRonde tafel 120 cm
5 personenRonde tafel 130 cm
6 personenRonde tafel 140 cm
7 personenRonde tafel 150 cm
8 personenRonde tafel 160 cm

Waar moet je nog meer op letten bij een ronde tafel

  • Een ronde tafel neemt vaak meer ruimte in. Je kunt een ronde tafel bijvoorbeeld niet tegen de muur aanzetten.
  • Denk na over welk onderstel je onder je ronde tafel zet. Meest gangbaar zijn onderstellen in het midden van de tafel. Maar je kunt natuurlijk ook aan de buitenkant poten zetten, al gaat dat wel ten koste van beenruimte.

Ben je er helemaal uit hoeveel man je kwijt wilt en nu nog op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk hier al onze ronde tafels.

Heb je het antwoord op de vraag “aan een ronde tafel hoeveel personen passen daar eigenlijk aan?” maar past hij toch niet in je interieur? Bekijk dan ook eens de ovale en rechthoekige opties.

Gratis bezorgd & gemonteerd

Bezorging door vakmonteurs

Levering vanaf februari
14 dagen retourtijd*

Op alle standaard producten

Betaal naar wens 80% achteraf