Shopping Cart


I.v.m. onze verhuizing is levering vanaf februari

We scoren een 4,9 gebasseerd op 100 reviews

3 meter 8cm dik

Eettafel 8 personen

Een eettafel is het hart van een huis. Iedereen komt na school of werk direct even zitten en samen neem je de dag door. In de avond wordt er gegeten met later op de avond misschien nog wel een borrel. Kortom de centrale plek van het huis. En heb je een groot gezin of komen er vaak mensen over de vloer, dan moet de tafel groot genoeg zijn.

Als je een eettafel zoekt voor 8 personen helpen wij je graag om de perfecte tafel te vinden!

Wat bepaald de lengte? De stoelen en het onderstel

De stoelen en het onderstel bepalen de lengte van de tafel. Eerst maar beginnen met de stoelen.

Voor stoelen is het goed om eerste te bepalen hoe vaak er 8 personen komen eten. Je kunt je voorstellen dat je voor het dagelijks gebruik wat meer ruimte nodig hebt dan voor een eetentje. Voor dagelijks gebruik houden wij dan ook zo’n 60 tot 65 cm aan. Voor een etentje kun je het ook af met 50 tot 55 cm.

De keuze voor het soort onderstel is ook een bepalende factor voor de afmeting van je tafel. Kies je voor twee poten aan de zijkant? Dan gaat er per poot minimaal 12 cm aan beide kanten af. Houd er dus rekening mee dat je 24 cm verliest. Ga je voor een spinpoot dan heb je dat verlies niet en kun je dus met een kleinere tafel af.

Vorm

De eerste keuze om te maken is de vorm van de tafel.

Rechthoek met een boomstam of rechte rand

De tafel die het meest ingezet wordt is een tafel met een rechthoekige vorm. Afhankelijk of je ook stoelen aan de kopse kant kwijt kunt en voor welke poot je gaat, moet de tafel tussen de 210 en 300 cm lang zijn. Zie hieronder per setting welke maat past.

Weergaven afmeting voor 8 personen losse poot

 

3 meter 8cm dik

 

Weergaven afmeting voor 8 personen spin poot

Walnoot spin 200 cm

Rond

Wil je 8 personen kwijt aan een ronde tafel dan moet de tafel 160 cm groot zijn. Wil je weten hoe groot je tafel moet zijn als je minder dan 8 man kwijt wilt? We schreven een apart blog over de vraag “hoeveel personen passen aan een ronde tafel?”.

Ovaal

Ga je voor een ovale tafel dan heb je voor 8 zitplekken een tafel nodig van 280 cm. Het grote voordeel is dat door de vorm van het blad de tafel niet zo massief oogt als een rechte tafel van 280 cm.

Ovaal aantal mensen aan tafel

eiken ovaal dubbele U

 

Ben je er helemaal uit welke vorm en maat je nodig hebt? Bekijk dan hier direct al onze eettafels en kies per tafel de afmeting die bij je past!

Gratis bezorgd & gemonteerd

Bezorging door vakmonteurs

Levering vanaf februari
14 dagen retourtijd*

Op alle standaard producten

Betaal naar wens 80% achteraf