Eiken tafels

De eettafel is gedekt en de laatste dingen staan in de oven. Over een kwartiertje komen je vrienden langs. Super fijn om iedereen weer te zien, en stiekem ben je ook wel beetje trots om je nieuwe eiken tafel te laten zien.

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 55 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 55 resultaten wordt getoond

Tafels van eiken hout

Een eiken tafel is eigenlijk nooit uit het mode beeld verdwenen. De veelzijdigheid van het hout zorgt ervoor dat het past in ieder interieur. Je maakt je huis dus helemaal af met een eiken tafel! Met ons ruime aanbod van meer dan 50 verschillende eiken tafels met stalen onderstellen zit jouw tafel er altijd tussen.

Al onze bladen zijn opgebouwd uit brede vallende lamellen. Dat betekent dat jouw tafel opgebouwd is uit planken van verschillende breedtes. Hierdoor wordt het robuuste karakter van een eiken tafel nog verder benadrukt.

De eigenschappen van eiken hout

Eiken is een vrij harde hout soort die je huiskamer direct een warme uitstraling geeft. In een strak interieur brengt een houten tafel direct leven!

De boomstamkant van onze bladen is vaak relatief rustig. Je ziet de welving van de boom zeker terug maar is niet extreem aanwezig. Wil je toch wat meer speling dan kan dat zeker. Zodra je blad binnen is gekomen kunnen wij de boomstamkant op een natuur getrouwe manier versterken.

De herkomst van ons eiken

Op de juiste manier met de wereld en bomen in het bijzonder vinden wij erg belangrijk. Daarom werken wij uitsluitend met leveranciers die voldoen aan het zogenaamde EUTR wetgeving.
Met deze wetgeving wordt er voor gezorgd dat iedere stap in het proces van kappen tot tafel in kaart is gebracht. Om zo illegale houtkap te voorkomen. Lees het blog: “Waar komt jullie hout vandaan” voor meer informatie.

Het juiste onderstel

Samen met het blad bepalen de poten het aangezicht van jouw eiken tafel. Voor een industriële robuuste look gebruik je een stevige X of U poot. Een dubbele U poot geeft het geheel juist iets meer elegantie. Al onze onderstellen zijn gemaakt van stevige stalen kokerprofielen. De poten zijn standaard afgewerkt met een zwarte (Ral 9005) poedercoating. Deze coating zorgt voor de optimale bescherming tegen roest-vorming en vuil.

Eiken tafel verzorgen

Het onderhouden van je eiken tafelblad is geen probleem. Zodra je een tafel besteld kun je kiezen voor een afwerking met een blanke matte lak. Die zorgt er voor dat de tafel goed bestendig is tegen omvallende glazen en enthousiaste kinderen met viltstift. Lees (en zie) hier meer over het effect van de blanke matte lak op je eettafel.

Noesten afwerken

Naast de juiste lak kun je ook kiezen om je tafelblad met open of afgewerkte noesten aan te schaffen. Een eiken tafel is een natuurproduct. Dat betekent dat noesten en kleine scheurtjes in het blad duidelijk zichtbaar zijn. Voor de een juist de charme voor de ander een doorn in het oog. Daarom is er ook de mogelijkheid om de noesten af te werken. Kies voor de zwarte of eikenkleurige optie en het blad is volledig vlak.

Configurator

Ben je er nog niet helemaal uit welk onderstel je zoekt bekijk dan onze handige configurator. Hier kies je het gewenste blad en daaronder de verschillende onderstellen. Zo zie je in één oogopslag direct welke tafel bij jou past.