Shopping Cart


I.v.m. onze verhuizing is levering vanaf februari

We scoren een 4,9 gebasseerd op 100 reviews

Walnoten tafel bij klant

Hoeveel stoelen passen er onder mijn tafel?

We krijgen deze vraag regelmatig van onze klanten. Hoe groot moet mijn tafel zijn als ik 4, 6 of 8 mensen kwijt wil ? We schreven al eerder een blog over hoeveel personen aan een ronde tafel passen, in dit blog lees je alles over een rechte tafel.

Plaatsing van de poten

De poten onder je tafel bepalen de effectieve lengte van je tafel. Wanneer je een spinpoot onder je tafel zet kun je de volledige lengte (en breedte) van de tafel benutten. Ga je voor twee poten aan de uiteindes, dan moet je rekening houden dat er per poot zo’n 14 cm per poot af gaat. De poot zelf is 10 cm breed en om te voorkomen dat je tegen de bovenrand van het onderstel aankijkt, plaatsen we de poten zo’n 4 cm naar binnen. Overigens plaatsen we de poten op ieder gewenste plek, dus als je ze volledig tegen de kant aan wil is dat ook geen probleem.

Van een tafel van 220 cm houd je bij twee poten dus zo’n 192 cm over.

De breedte van de stoelen

Daarna is de breedte van de stoel belangrijk. Of liever gezegd de ruimte die je nodig hebt om te zitten. Ook al heb je een hele smalle stoel, de ruimte om lekker te kunnen eten is zo’n 60 tot 65 cm.
Aan de tafel van 220 cm kun je dus 6 man kwijt die comfortabel kunnen zitten.

Goed om rekening mee te houden is hoevaak je met het beoogde aantal personen aan tafel zit. Heb je een groot gezin en zit je iedere dag met 6 man aan tafel, dan moet je de 60 tot 65 centimeter zeker aanhouden. Maar gebruik je de tafel voornamelijk voor 4 man en soms een etentje, dan kun je ook 50 tot 55 cm aanhouden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de breedte van je stoelen.

 

Gratis bezorgd & gemonteerd

Bezorging door vakmonteurs

Levering vanaf februari
14 dagen retourtijd*

Op alle standaard producten

Betaal naar wens 80% achteraf